Tarieven

Per 1 januari 2021 hanteert de gemeente Alphen aan den Rijn dezelfde huurtarieven voor alle buurt- en dorpshuizen. Daarbij wordt nadrukkelijk onderscheid gemaakt tussen de aard van de activiteiten. In principe wordt een kostendekkend tarief gehanteerd, met aanvullende kortingsregelingen. Voor openbaar toegankelijke vrijwilligersiniatieven met een maatschappelijk doel kan de korting oplopen tot 100%.

Maatschappelijke activiteiten betalen maximaal € 0,30 per m2 per uur. In een groot aantal gevallen geldt er nog een extra korting.

Bij het kostendekkende tarief betaal je als organisator € 0,50 per m2 per uur. Dit tarief geldt voor activiteiten die

  • niet voor iedereen toegankelijk zijn,
  • een commercieel doel hebben,
  • een politiek of religieus doel hebben. 

Let op: prijzen zijn exclusief btw.

Stroomschema

Het stroomschema van de gemeente geeft meer duidelijkheid over de kortingsstructuur. Wil je meer informatie over het tarief dat voor jou zou gelden, neem dan contact op met onze beheerder.

De afspraken op papier

Leuk dat je interesse hebt om een ruimte bij De Juffrouw te huren. De afspraken die we samen maken, leggen we altijd vooraf vast in een huurovereenkomst. Neem contact met ons op om een afspraak te maken zodat we, onder het genot van een kopje koffie of thee, je wensen samen kunnen bespreken en vastleggen in een overeenkomst.